קורס קיץ בינלאומי

טראומה וחוסן מהזוית הישראלית- תיאוריה ומעשה

 להרשמה לקורס נא ללחוץ כאן

תאריך פתיחה

יעודכן בהמשך

מועד אחרון להרשמה

יעודכן בהמשך

מיקום הלימודים

רוטברג- בית ספר לתלמידי חו"ל

היקף

שבועיים, 64 שעות אקדמיות, 4 נ"ז.

שעות וימים

ימי רביעי 13:00-17:30

תכנית הקיץ, שאורכה בין שבועיים לשלושה, נערכת בשיתוף עם האוניברסיטה העברית ומעניקה למשתתפים תמונה מקיפה של ההתפתחויות האחרונות בתחום הטראומה בכלל, ובהקשר הישראלי בפרט. הקורס כולל הרצאות תיאורטיות, לימוד חווייתי וסיורים לימודיים בשטח. הסטודנטים לומדים על גורמי הסיכון להתפתחות הפרעת דחק פוסט-טראומטית (PTSD), סימפטומים של מצוקה נלווית, וגורמים מגנים פוטנציאליים. בקורס מוצגות תיאוריות ומחקרים בנוגע להשפעות של טראומה, תהליכי התמודדות בריאים והשלכות פתולוגיות אפשריות. כמו כן, נידונים עקרונות מנחים לטיפול בהפרעות פוסט-טראומטיות. ניתן להשתתף בשבוע שלישי לקורס המיועד למטפלים בלבד ( לינק ששולח למטה לשבוע שלישי אופציונלי).

הקורס מתמקד בחמישה נושאים

תכנית הלימודים עשירה במגוון פעילויות, ביניהן:

הסיורים הלימודיים וההרצאות כוללים מפגש עם חוקרים ואנשי מקצוע מובילים בתחום הטראומה.

 

למי מיועדת התכנית?

התכנית מיועדת לאנשי מקצוע וסטודנטים מתקדמים ברחבי העולם במקצועות: פסיכולוגיה קלינית וחינוכית, נוירופסיכולוגיה, עבודה סוציאלית, פסיכיאטריה, סיעוד, רפואה, משפטים ובריאות הציבור, עובדי ציבור ואנשי דת.


שבוע המשך אופציונאלי: הכשרה קלינית לטיפול קוגניטיבי התנהגותי בהפרעות פוסט-טראומטיות
 בנוסף לקורס אנו מציעים שבוע שלישי אופציונאלי של הכשרה קלינית לטיפול קוגניטיבי התנהגותי בהפרעות פוסט טראומטיות עבור מטפלים המעוניינים להתמקצע בתחום הטיפול בטראומה.

40 שעות אקדמיות, 2 נ"ז.
הכשרה מקצועית זו מבוססת על המודל התלת-שלבי לטיפול בטראומה. השלב הראשון, שלב ההתייצבות, מתמקד בטכניקות לוויסות עצמי. השלב השני, עיבוד טראומה, כולל טכניקות של חשיפה ובניית נרטיב. במהלך השלב השלישי, שלב האינטגרציה, נדרשות טכניקות קוגניטיביות. במהלך שבוע ההכשרה יסקרו הסטודנטים את הספרות בתחום, ידונו במודל הטיפולי, יצפו בהדגמות של הטכניקות ויתרגלו אותן זה עם זה באמצעות עבודה עם חוויותיהם האישיות.
משך הכשרה זו הוא 40 שעות אקדמיות, וסטודנטים שישלימו אותה יהיו זכאים ל-2 נקודות זכות אקדמיות.

שימו לב: הכשרה זו מיועדת למטפלים בלבד.

מנהלי התכנית:

ד"ר דני ברום
פרופ' רות פת הורנצ'יק

מרצים:

ד"ר דני ברום, מנהל כללי
פרופ' רות פת הורנצ'יק, מנהלת יחידת המחקר
ד"ר נעמי באום, מנהלת תכניות חוסן
מר יואל ורדי, מנהל מרפאת מטיב
גב' גפנית אגסי, מנהלת יחידת ההכשרות
גב' שרית שרם – יבין, מנהלת מרפאת מטיב לילדים
מר אלון וולטמן, רכז פרויקט מסע שחרור
מר אשר מקואננט רחמים, מנהל השירות לקהילת יוצאי אתיופיה

מגורים:

מגורים בסיסיים מוצעים במעונות של כפר הסטודנטים בקמפוס הר הצופים. לכל סטודנט מוקצה חדר שינה פרטי ממוזג בדירה מרוהטת הכוללת 5 חדרי שינה, סלון, מטבח וחדר רחצה. בכפר הסטודנטים מצויים סופרמרקט, שירותי כביסה ושירותים אחרים. בקמפוס עצמו ניתן לרכוש ארוחות וכיבוד קל במחירים סבירים.

 

בוגרי הקורס ממליצים

"סיימתי עכשיו את תכנית ההכשרה לטיפול CBT בטראומה ואני רוצה לחלוק את חווייתי ולהעביר הלאה את המידע המפורט כאן. הקורס היה שימושי ביותר עבורי כמטפלת במגזר הפרטי. קיבלתי מבחר עשיר של כלים וטכניקות לטיפול במטופלים שמתמודדים עם טראומה או חרדה שלא עמדו לרשותי קודם, כמו גם הבנה תיאורטית מעמיקה יותר של טראומה. אני מוצאת את עצמי כל הזמן משתמשת בידע מהקורס עם מטופלים- הם המרוויחים העיקריים מכך שהשתתפתי בקורס! הלמידה עם גפנית אגסי הייתה זכות. היא מטפלת רבת ניסיון עם כשרון אמיתי. למדתי ממנה טכניקות רבות, אך היכולת שלה להיות נוכחת באמת, לכבד ולהבין לעומק את המציאות של אדם אחר, מתעלה מעבר לכל שיטה ספציפית. החלק המשמעותי ביותר של הלמידה מתרחש דרך הדגמות של טכניקות וגישות שונות שהיא עורכת עם משתתפים בכיתה (כן, תצטרכו להביא סוגיות אמיתיות מהחיים שלכם), מה שנותן הרבה הזדמנויות לצפות בעבודה שלה. ואז אנחנו עובדים בזוגות או בקבוצות קטנות כך שכולם מתנסים גם כמטפלים וגם כמטופלים פעמים רבות- זו הלמידה הטובה ביותר. אתם מוזמנים ליצור עמי קשר אם יש לכם שאלות כלשהן בנוגע לקורס."
מרים פרידמן
MSW
"לפני 4 שנים השלמתי את ההכשרה ב-CBT ממוקד טראומה. מאז אני משתמשת בגישות הטיפוליות השונות ובטכניקות שרכשתי בקורס, כדי לסייע למטופלים להתמודד עם טווח רחב של סימפטומים והפרעות. אני מופתעת כל פעם מחדש לראות כמה מהר מטופלים יכולים להתגבר על הפרעות חרדה ולשוב לתפקוד תקין. הגישות וההמשגות שלמדתי בקורס עוזרות לי גם בהתערבויות קצרות-מועד וגם בטיפולים ממושכים באוריינטציה דינאמית."
קטי איש שלום
פסיכולוגית קלינית במגזר הפרטי ובעמותה לטיפול בילדים
"כמה מילים על ההכשרה לטיפול CBT ממוקד טראומה. כשחברים שואלים אותי מה קיבלתי מהקורס, אני אומרת להם שזה יותר מ-CBT. כמי שהוכשרה על ידי אנשי טיפול בכירים, וצברה ידע טיפולי רב לאורך הדרך, אני מרגישה שהקורס הזה היה ייחודי. האופן שבו הוא הונחה וההדגמות החיות הרבות והתרגילים, אפשרו לכולנו לחוות את השלבים השונים של התהליך הטיפולי ולהבין אותו ברמה עמוקה ואישית. כתוצאה מכך, המודלים והמושגים התיאורטיים הפכו להיות מאד ברורים ומוחשיים. חווית הלמידה הייתה מעצימה מאד, ונתנה לי ולמשתתפים האחרים בטחון אמיתי ביכולות שלנו, דבר שהמטופלים שלנו מרוויחים ממנו בטווח הארוך."
מירי דרבקין
יועצת חינוכית בכירה, מכון מגן אברהם- לימודי השם לחינוך מיוחד
"כל איש מקצוע שמטפל ב-PTSD מכיר את התסכול שכרוך הרבה פעמים בטיפולים המורכבים האלה. כפסיכיאטר שמנהל יחידה המטפלת בעשרות יוצאי צבא, אני מכיר מקרוב את התחושה שלפעמים אין שום דבר שניתן לעשות כדי להקל על הסבל של המטופלים חוץ מהרצון העז שלי לעזור. במובן זה, הכשרת CBT ממוקד טראומה, בהנחיית גפנית אגסי, פתחה את עיניי לעולם חדש. במהלך שנתיים של הכשרה התחלתי לראות בהדרגה שיש הרבה דברים שאני יכול לעשות למען מטופלים שלי שלפני כן הרגשתי שאיני מסוגל לעזור להם. הטכניקות הטיפוליות והגישות חלחלו לתוך טיפולים אחרים שלי, שלא קשורים ל- PTSD. המטופלים שלי הרוויחו מכך, וכמטפל שלהם- גם אני."
ד"ר אורן טנא
פסיכיאטר בכיר, אחראי מרפאת טיפול בנכי צה"ל, המרכז הרפואי ת"א ע"ש סוראסקי
"הייתי רוצה להביע כמה מהמחשבות והחוויות במהלך ההכשרה ב-CBT ממוקד טראומה למטפלים מהקהילה האתיופית. זה היה קורס מצוין. החלק התיאורטי של הקורס התחבר בטבעיות עם התרגול וההדגמות בכיתה. ביחד, המרכיבים האלה נתנו מסגרת ובסיס מקצועי לחלק המרכזי של ההכשרה, שהיה- בעיניי- העבודה החווייתית האישית במהלך ההדגמות והתרגולים. אלה הובילו לשינוי ברמה האישית ושינוי בגישה הטיפולית שלנו כלפי מטופלים. התרגול החווייתי כמטופלת העניק לי הבנה עמוקה לגבי האופן שבו התערבויות שונות מרגישות ועובדות, ואיך זה מרגיש להיות במערכת יחסים טיפולית ומכבדת, עם הזדמנויות רבות לחקור ולעשות בחירות חשובות. למדתי רבות מההזדמנות לעבד טראומות אישית, כמו הריצה הלילית המפחידה למקלטים בילדותי, שרדפה את לילותיי במשך שנים. היום, אני מביטה על החוויות האלה בלי תחושה של פחד מפני איום. אחרי שהעזתי להתבונן על החוויות הללו במהלך הקורס, לתת להן שם, לפרק אותן, לבחון אותן מכל זווית, ולבסוף להכיר בהן, הבנתי שאני יכולה לעשות אותו דבר עם החוויות הטראומטיות של רבים מהעמיתים שלי. מה שהקורס נותן הוא מעבר לטכניקה. הגישה החכמה והרגישה של המנחה לסטודנטים, לעמיתים, לנושאים ולדילמות, כמו גם הביטחון שלה ביכולות שלנו, יצר סביבת למידה נהדרת, ואפשר את החוויות המיוחדות שהתרחשו בתוכה."
רחל מן
מרכז מריאן לגיל הרך, קריית גת

למידע נוסף ושאלות

מטפלות.ים?

המשיכו להתעדכן!

כדי לקבל מאיתנו מידע על קורסים, הדרכות מקצועיות, ימי עיון וכד'- השאירו את כתובת המייל וניידע אתכם.

דילוג לתוכן